Interpretacja wyników krwi

Choroby krwi i układu krwiotwórczego.
zwiedlylistek
Użytkownicy
Posty: 4
Rejestracja: 27 sty 2016, o 15:39

Interpretacja wyników krwi

Post autor: zwiedlylistek » 27 sty 2016, o 15:41

Proszę o zinterpretowanie moich wyników krwi.
HCT-41,9% ( norma 37,0-74,0)
RBC-4,35 (4,20-5,40)
HGB-14,3 (12,0-16,0)
WBC-8,8 (4,5-11)
MCV-96,2(79,0-95,0) H
MCHC-34,1(33,0-38,0)
MCH-32,9 (27,0-33,0)
RDW-10,7 (11,0-14,5) L
PLT-411 (130-400) H
MPV-6,1 (8,0-11,0) L
PCT-0,251 (0,13-0,43)
NEUT-49,5% (40,0-74,0)
LYMPH-42,3%(19,0-48,0)
MONO-6,5%(4,4-12,7)
EO-1,0% (1,0-5,0) L
BASO-0,7% (0,0-2,0)
NEUT#-4,3 (1,9-8,0)
LYMPH#-3,7 (0,9-5,0)
MONO#-0,6 (0,2-1,0)
EO#-0,1 (0,1-0,5) L
BASO#-0,1 (0,0-0,2)
L-poniżej normy
H-powyżej
Bede bardzo wdzięczna za informacje.
dodam,że mam 19lat.

carboczar

Re: Interpretacja wyników krwi

Post autor: carboczar » 27 sty 2016, o 20:09

Szkoda,że nie zaznaczyłaś co było przyczyną badania.
Te wyniki mogą wskazywać na przemęczenie fizyczne,zmiany hormonalne(nie sądzę abyś była w ciąży?)Masz jakąś alergie,problemy z oddychaniem?

zwiedlylistek
Użytkownicy
Posty: 4
Rejestracja: 27 sty 2016, o 15:39

Re: Interpretacja wyników krwi

Post autor: zwiedlylistek » 28 sty 2016, o 16:59

nie jestem w ciąży. Zrobiłam badania tylko dlatego,że wybieram się do pracy sezonowej i potrzebuje badania do książeczki sanepidowskiej. Nie sądzę także żeby to było od wysiłku fizycznego,gdyż ostatnio było go za malo...
i nie mam żadnej alergi

carboczar

Re: Interpretacja wyników krwi

Post autor: carboczar » 28 sty 2016, o 21:13

Więc mogą wynika ze zmian hormonalnych,nie ma tu nic poważnego.
Czy czasem się Pani nie odchudza?

zwiedlylistek
Użytkownicy
Posty: 4
Rejestracja: 27 sty 2016, o 15:39

Re: Interpretacja wyników krwi

Post autor: zwiedlylistek » 29 sty 2016, o 09:49

odchudzam się,więc to może być przez to?

carboczar

Re: Interpretacja wyników krwi

Post autor: carboczar » 31 sty 2016, o 18:09

Taka możliwość też może wystąpić.

zwiedlylistek
Użytkownicy
Posty: 4
Rejestracja: 27 sty 2016, o 15:39

Re: Interpretacja wyników krwi

Post autor: zwiedlylistek » 1 lut 2016, o 14:49

Dziękuję. A i nie wiem czy to istotne,ale występują u mnie ostatnio znowu ostre bóle głowy,takie że najlepiej byłoby nią w ogóle nie ruszać i ciągła senność.

carboczar

Re: Interpretacja wyników krwi

Post autor: carboczar » 1 lut 2016, o 14:52

Dlatego wskazane jest wykonać badanie w kierunku tarczycy

ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości