Strona 1 z 1

skorupki jaj kurzych

: 8 wrz 2017, o 16:54
autor: Kurier
Spotkałem się z pozytywnymi opiniami dotyczącymi skorupek jaj kurzych.Są one ponoć doskonałym źródłem przyswajalnego wapnia.Dodawane do pożywienia mają zbawienny wpływ na stawy i kości,przeciwdziałają osteoporozie.
Założywszy,że jest to prawda chciałbym,żeby ktoś kto ma jakąś wiedzę na poruszony przeze mnie temat udzielił odpowiedzi na kilka pytań.
Czy spożywane w nadmiarze mogą zaszkodzić i ile to jest w nadmiarze,a ile można ich dziennie bezpiecznie zjeść?
Czy muszą być bardzo dokładnie zmielone w młynku?Czy mniej dokładne zmielenie może być szkodliwe?
Czy mogą to być skorupki jaj od kur z chowu klatkowego?
Czy mogą to być skorupki jaj spożytych na przykład przed kilkoma miesiącami (chodzi o magazynowanie skorupek)?Czy przez ten czas skorupki tracą jakieś cenne składniki?