skorupki jaj kurzych
: 8 wrz 2017, o 16:54
Spotkałem się z pozytywnymi opiniami dotyczącymi skorupek jaj kurzych.Są one ponoć doskonałym źródłem przyswajalnego wapnia.Dodawane do pożywienia mają zbawienny wpływ na stawy i kości,przeciwdziałają osteoporozie.
Założywszy,że jest to prawda chciałbym,żeby ktoś kto ma jakąś wiedzę na poruszony przeze mnie temat udzielił odpowiedzi na kilka pytań.
Czy spożywane w nadmiarze mogą zaszkodzić i ile to jest w nadmiarze,a ile można ich dziennie bezpiecznie zjeść?
Czy muszą być bardzo dokładnie zmielone w młynku?Czy mniej dokładne zmielenie może być szkodliwe?
Czy mogą to być skorupki jaj od kur z chowu klatkowego?
Czy mogą to być skorupki jaj spożytych na przykład przed kilkoma miesiącami (chodzi o magazynowanie skorupek)?Czy przez ten czas skorupki tracą jakieś cenne składniki?
Założywszy,że jest to prawda chciałbym,żeby ktoś kto ma jakąś wiedzę na poruszony przeze mnie temat udzielił odpowiedzi na kilka pytań.
Czy spożywane w nadmiarze mogą zaszkodzić i ile to jest w nadmiarze,a ile można ich dziennie bezpiecznie zjeść?
Czy muszą być bardzo dokładnie zmielone w młynku?Czy mniej dokładne zmielenie może być szkodliwe?
Czy mogą to być skorupki jaj od kur z chowu klatkowego?
Czy mogą to być skorupki jaj spożytych na przykład przed kilkoma miesiącami (chodzi o magazynowanie skorupek)?Czy przez ten czas skorupki tracą jakieś cenne składniki?